top of page

ZAKDOEK

Amusement

Categorie

Zakdoek, ooit het onderdeurtje van de vlaamse folk, is nu een gebruiksvriendelijk ensemble, geschikt voor het meest uiteenlopende podium- en animatiewerk.

Amusement

Categorie

Zakdoek, ooit het onderdeurtje van de vlaamse folk, is nu een gebruiksvriendelijk ensemble, geschikt voor het meest uiteenlopende podium- en animatiewerk.

Duur:

90 min

Leden:

4

Zakdoek lacht met alles en iedereen, in de eerste plaats met zichzelf. Een optreden van zakdoek is een aaneenschakeling van muzikale, verbale en visuele onzin. Zakdoek maakt eigen liedjes, verkracht op meesterlijke wijze bekende covers en speelt volksmuziek zonder het minste respect voor traditie en correcte historische interpretatie. Zakdoek speelt en zingt voor iedereen, zonder onderscheid van leeftijd, rang, geslacht, maat van schoenen, religieuze overtuiging of etnische origine. Zakdoek maakt van elk concert een hilarische performance en van elk saai familiefeest een leuke bijeenkomst. Zakdoek doorbreekt de pijnlijke stiltes op academische zittingen , zorgt voor vrolijke (re)animatie in rusthuizen en klinieken en maakt van elk muf bedrijfsfeestje een opwindende fuif. Menig koppel spreekt nu nog over Zakdoek, het orkestje dat destijds hun trouwfeest redde ( maar daarmee helaas hun huwelijk nog niet ) De roots van Zakdoek liggen in Vilvoorde, 'de parel van de zennevallei'. Na het vertrek van Kris De Bruyne en het heengaan van Virkske de Fluitster was Zakdoek jarenlang het opwindendste wat de stad te bieden had op muzikaal vlak. Maar wie de Vilvoordse burgemeester Jean-Luc Dehaene "Het leven is mooi" heeft horen zingen op het congres van zijn partij, moet erkennen dat Zakdoek opnieuw heeft af te rekenen met een geduchte concurrent. En geloof het of niet, maar Zakdoek bestaat nu al meer dan 40 jaar. Het strafste van al is dat de bezetting van de groep al die tijd ongewijzigd bleef, daar staan zelfs de Rolling Stones en The Strangers van te kijken ! Ook het repertoire van Zakdoek bleef in al die jaren zo goed als ongewijzigd evenals het soort flauwekul dat de bandleden onophoudelijk spuien. Het enige wat in al die jaren veranderde is de uitkoopsom van de groep.

Prijs:

1350 Euro

Draadloze installatie, techniekers. Transport is inclusief

RGS team
bottom of page